Wat te doen tegen tandpijn?

Iedere dag hebben heel wat mensen verspreid over de wereld te maken met (ernstige) tandpijn. Tandpijn is op zich vaak onschuldig, maar daarom niet minder pijnlijk, in tegendeel. De meesten onder ons zullen het er ongetwijfeld over eens zijn dat tandpijn één van de ergste pijnen is die er bestaan. Mensen die tandpijn hebben worden flink gehinderd tijdens hun werk en kinderen hebben er op school de grootste moeite door om zich te kunnen concentreren. Het mag duidelijk zijn dat tandpijn hebben dus helemaal niet leuk is, maar wat kan je er aan doen? In dit artikel vertellen we u graag wat u kunt doen om tandpijn zo snel mogelijk te verhelpen.

Voorkomen is beter dan genezen

Voor tandpijn geldt wat eigenlijk ook geldt voor zoveel andere ziektes of aandoeningen en dat is dat u ze beter kunt voorkomen dan genezen. Het is dan ook werkelijk bijzonder belangrijk om er voor te zorgen dat u, uw mond en in het bijzonder uw tanden zo goed mogelijk onderhoud. Veel mensen denken dat het volstaat om naar de tandarts te gaan wanneer ze pijn hebben in hun tanden, maar het tegendeel is waar. Het is absoluut belangrijk om op regelmatige basis uw tanden te laten nakijken. Op die manier kunnen potentiële problemen meteen worden opgelost en voorkomt u erge tandpijn. U hoeft echter niet perse de deur van uw tandarts plat te lopen om een goede mondhygiëne te bekomen, in tegendeel. Gebruikmaken van mondwater is bijvoorbeeld één van de zaken die u zelf kunt doen. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat u regelmatig uw tanden moet poetsen en helpt het als u niet teveel suikers en vetten eet. In ieder geval, voor tandpijn geldt zeker en vast dat voorkomen beter is dan genezen.

Middeltjes tegen tandpijn

Wanneer u tandpijn heeft bestaan er verschillende middeltjes die de pijn kunnen verzachten. Hoewel dat natuurlijk zeer interessant is om te weten is het niet zo dat deze middeltjes de oorzaak van het probleem aanpakken, in tegendeel. Over het algemeen wordt bij tandpijn gewoon een eenvoudige pijnstiller aangeraden. Uiteraard zal die een groot deel van het ongemak wegnemen, maar het lost het probleem niet op. Een gaatje gaat niet weg omdat u een pijnstiller neemt en de pijn tijdelijk wat minder wordt. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een zenuwontsteking. In dit geval kan de pijn wel vanzelf verdwijnen wanneer de zenuw afsterft, maar vroeg of laat komt de pijn terug en kunt u terug opnieuw beginnen. Middeltjes tegen tandpijn kunnen dus interessant zijn om tijdelijk de pijn te verzachten, maar ze doen helaas niets meer.

 

Raadpleeg zo snel mogelijk een tandarts bij tandpijn

Tandpijn is eigenlijk een signaal dat u al te laat bent met het onderhouden van uw mond. Wanneer u tandpijn heeft, heeft er zich immers al een gaatje gevormd of is de zenuw reeds ontstoken. Om het verder uitbreiden van de symptomen tegen te gaan is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een tandarts. Stel dit niet uit, een zenuwontsteking kan bijvoorbeeld makkelijk erger worden en een kaakontsteking veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>